INFORME DE l’AQUAS ( Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya)

Deixo només un paràgraf de l’informe que va fer l’agència de qualitat i avaluació sanitàres sobre l’acupuntura. És només una conclusió d’entre moltes d’altres.

Potser tots els metges de medicina convencional hi hauríem de pensar…. Realment escoltem els nostres malalts? Potser escoltar-los és la millor medicina? Potser l’evidència científica perd poder davant l’empatia?

Aquí ho deixo:

L’efecte placebo està present en tota intervenció mèdica, sigui de la medicina dita convencional o la coneguda com a medicina complementària i alternativa (MCA). Hi ha elements (factors no específics), tant del pacient, de la intervenció, del professional, com de la interacció metge-malalt, que influeixen en l’efecte placebo, el darrer dels quals és el més destacat. Una relació positiva, amb dedicació de temps, càlida, d’escoltar activament, amb empatia cap al pacient, d’exploració acurada sense presses i de comunicació franca, una relació de confiança metge-malalt òptima, poder fer la diferència. Això no té per què estar més present en les anomenades MCA, tot i que la medicina dita convencional, amb el seu tecnicisme creixent, sembla oblidar-ho. 

Que me’n dieu’

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s